Vissla is pleased to announce the 16th Annual Cosmic Creek surf festival!
The Cosmic Creek is a retro-style surf experience paying homage to an earlier era on May 20th and 21st at Salt Creek Beach in Dana Point, California. Come enjoy a journey back to the alternative, more experimental time of the 1970’s. A place where surfboards ruled the shops, when shapers were gurus, and surfing had a mystical soul about it.
The event will feature four divisions including Locals, Creators & Innovators, Pros, and new to this year is a Body Surf Expression Session brought to you by DaFiN - featuring jedi, Mark Cunningham and apprentice, Kane Wilcox. The Pros and local entrants will meet at the waters edge with Beach Marshal Ralphie and “draw cards” prior to their heat for priority on the board selection. It truly comes down to the luck of the draw as to which board you will surf in your heat as Vissla will supply original 70’s and 80’s Single and Twin fin options for competitors to choose from. The Creators and Innovators division consists of local shapers from San Clemente to Ventura, including Britt Merrick of Channel Islands, Gary Larson of Hobie Surfboards, Dan Bohne of Infinity Surfboards, Donald Brink, Danny Hess, Chris Christenson, Tyler Warren, Travis Reynolds, Jason Bennett of Chemistry Surfboards, Tim Stamps, Cole Simler and Mike Walters to name just a few. While the local entrants and Pros will ride original craft, the Creators & Innovators will ride a craft they shaped themselves inspired by the 70’s and 80’s time period. There will also be a Creators & Innovators tent where you can demo boards from Danny Hess, Haydenshapes, Donald Brink, and Jeff McCallum. Along with the surfboard demo tents, DaFiN will be posted up as well, where you can grab some fins to try out for the day.
Local vendors will provide provisions at the event, which include breakfast and lunch by Shwack, coconut waters from ZICO, and your morning caffeine jitters by Stumptown Coffee Roasters. Cosmic Creek will be plastic-free, courtesy of our friends at Mizu who will be providing on-site refill stations and free stainless steel bottles for every competitor.
Cosmic Creek is open to the public and a true gathering of legends, groms, craftsmen and storytellers. Cosmic has become a soulful grassroots eclectic surf gathering, a celebration of heritage and platform to swap ideas about surfboards, music and art.
Sign up now at: www.vissla.com/cosmiccreek/
Schedule of Events:
8:00am - 14 & Under Round 1 (60 Min)
9:00am - 15-18 Round 1 (80 Min)
10:20am - 19-24 Round 1 (60 Min)
11:20am - 25-34 Round 1 (80 Min)
12:40pm - 35-44 Round 1 (60 Min)
1:40pm - 45-54 Round 1 (80 Min)
3:00pm - 55+ Semi Final (40 Min)
3:40pm - 14 & Under Semi-final (20 Min)
4:00pm - 15-18 Semi-final (40 Min)
4:40pm - 19-24 Semi-final (20 Min)
5:00pm - Cosmonauts
6:30pm - DIIV
8:00am - 25-34 Semi-final (40 Min)
8:40am - 35-44 Semi-final (20 Min)
9:00am - 45-54 Semi-final (40 Min)
9:40am - Creators & Innovators Round 1 (60 Min)
10:40am - Pro Semi-Final (40 Min)
11:20am - Body Surf Expression Session (25 Min)
11:45am - 14 & Under Final (25 Min)
12:10pm - 15-18 Final (25 Min)
12:35pm - 19-24 Final (25 Min)
1:00pm - Creators & Innovators Semi-final (25 Min)
1:25pm - 25-34 Final (25 Min)
1:50pm - Pro Final (25 Min)
2:15pm - 35-44 Final (25 Min)
2:40pm - Creators & Innovators Final (25 Min)
3:05pm - 45-54 Final (25 Min)
3:30pm - 55+ Final (25 Min)
SUNDAY MUSIC (on the beach)
12:00pm - 1:00pm - A.S.S. (After School Special)
Featuring the artwork from our Liquid Rollers collaboration with Hoffman California Fabrics.