Vissla Cosmic Creek 2019

  1. 1
  • 1

Vissla Cosmic Creek 2019
Featuring artwork by Jason Woodside

Vissla is pleased to announce the 21st Annual Cosmic Creek surf festival!

The Cosmic Creek is a retro-style surf experience paying homage to an earlier era on June 1st and 2nd at Salt Creek Beach in Dana Point, California. Come enjoy a journey back to the alternative, more experimental time of the 1970’s. A place where surfboards ruled the shops, when shapers were gurus, and surfing had a mystical soul about it.

The event will feature five divisions: Locals, Creators & Innovators, Pros, Womens and a Body Surf Expression Session brought to you by DaFiN. The Pros and local entrants will meet at the waters edge with Beach Marshal Ralphie and “draw cards” prior to their heat for priority on the board selection. It truly comes down to the luck of the draw as to which board you will surf in your heat as Vissla will supply original 70’s and 80’s Single and Twin fin options for competitors to choose from. The Creators & Innovators division consists of local shapers from San Clemente to Ventura to be announced soon. While the local entrants and Pros will ride original craft, the Creators & Innovators will ride a craft they shaped themselves inspired by the 70’s and 80’s time period. For the second year in a row our mobile shaping bay will be down on the sand where some of the best shapers will be building a board from start to finish for everyone to watch and experience. Also present will be the Vissla x Jason Woodside Cortex Cruiser Mercedes with an opportunity to enter to win the cosmic, colorful machine.

Saturday night, D’Blanc will be hosting a free concert at the Salt Creek Bluff Park Stage with live music by The Babe Rainbow, Holy Wave and The Soul Beacons. Seacliff, The Alive and Parlea will be providing the tunes on the Beach Stage during the day on Saturday and Sunday.

Local vendors will provide provisions at the event, which include breakfast and lunch by The Shwack and morning caffeine jitters by local favorites, Bear Coast Coffee. Cosmic Creek will be a plastic-free event –– we ask that you bring your reusable water bottles to refill at our water stations!

Cosmic Creek is open to the public and a true gathering of legends, groms, craftsmen and storytellers. It has become a soulful, grassroots, eclectic surf gathering; a celebration of heritage; a platform to swap ideas about surfboards, music and art.

Sign up now at: www.vissla.com/cosmiccreek/

Schedule of Events:

SATURDAY, JUNE 1ST
8:00am - 14 & Under Round 1 (45 Min)
8:45am - 15-18 Round 1 (60 Min)
9:45am - 19-24 Round 1 (45 Min)
10:30am - 25-34 Round 1 (80 Min)
11:50am - Sisstrevolution Round 1 (40 Min)
12:30pm - DaFin Expression Session (20 Min)
12:50pm - 35-44 Round 1 (60 Min)
1:50pm - 45-54 Round 1 (60 Min)
2:50pm - 55+ Semi Final (40 Min)
3:30pm - 14 & Under Semi-final (20 Min)
3:50pm - 15-18 Semi-final (40 Min)
4:30pm - 19-24 Semi-final (20 Min)

SATURDAY SHAPING
10am - Tyler Warren
2pm - Donald Brink

SATURDAY CONCERT
Salt Creek Bluff Park Stage:
5:30pm - The Soul Beacons
6:00pm - Holy Wave
7:00pm - The Babe Rainbow

Beach Stage:
12:30pm - Parlea

SUNDAY, JUNE 2ND
8:00am - 25-34 Semi-final (40 Min)
8:40am - 35-44 Semi-final (20 Min)
9:00am - 45-54 Semi-final (20 Min)
9:20am - Creators & Innovators Round 1 (75 Min)
10:35am - Pro Semi-Final (40 Min)
11:15am - 14 & Under Final (25 Min)
11:40pm - 15-18 Final (25 Min)
12:05pm - 19-24 Final (25 Min)
12:30pm - Body Surf Expression Session (25 Min)
12:55pm - Sisstrevolution Final (25 Min)
1:20pm - Creators & Innovators Semi-Final (25 Min)
1:45pm - 25-34 Final (25 Min)
2:10 - Pro Final (25 Min)
2:35 - 35-44 Final (25 Min)
3:00pm - Creators & Innovators Final (25 Min)
3:25pm - 45-54 Final (25 Min)
3:50pm - 55+ Final (25 Min)

SUNDAY SHAPING
10am - Gary Larson / Ryan Engle

SUNDAY MUSIC Beach Stage:
12:00pm - Sea Cliff
12:30 The Alive